Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Στο Μαξίμου ο Βύρων Πολύδωρας για την θέση του προέδρου του ΕΣΡ

Ο Βύρων Πολύδωρας είναι το πρόσωπο που επέλεξε η κυβέρνηση ως υποψήφιο για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.
Στόχος μου είναι «να συμβάλω στην θεσμική και νομική εξομάλυνση» του ζητήματος με το...
ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, δήλωσε ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.
Ο κ. Πολύδωρας είπε ότι το «καίριο σημείο» είναι η συγκρότηση του ΕΣΡ με «όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα», χωρίς όμως να τοποθετηθεί πάνω στο εάν η κυβέρνηση θα πρέπει να καταθέσει έναν νόμο-γέφυρα για τη λειτουργία των καναλιών, κάτι που απορρίπτει κατηγορηματικά η αξιωματική αντιπολίτευση.
Απαντώντας στο σχόλιο της ΝΔ ότι η κυβέρνηση καταφεύγει σε επικοινωνιακά παιχνίδια, ο κ. Πολύδωρας είπε ότι ο ίδιος δεν κάνει κάτι τέτοιο, προσθέτοντας ότι στις επαφές του με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Βούτση εισέπραξε μία τάση για συναίνεση από την κυβερνητική πλευρά.
Χρειάζεται «πνεύμα συναινετικό αλλά δεν πάει άλλο το αδιέξοδο», συμπλήρωσε και δήλωσε έτοιμος να επικοινωνήσει με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η υποψηφιότητα Πολύδωρα θα κατατεθεί από τα κόμματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής τη Δευτέρα, όπου και θα συζητηθεί η σύσταση του ΕΣΡ.
Νωρίτερα, κυβερνητική πηγή είχε δηλώσει πως ο υποψήφιος θα είναι πρόσωπο που η αξιωματική αντιπολίτευση «δύσκολα θα μπορεί να αρνηθεί», κι αν το πράξει θα αποδεικνύει στο λαό τις πολιτικές προθέσεις της.
Η κυβερνητική πηγή κατηγόρησε τη ΝΔ ότι με την άρνησή της να συμβάλει στη συγκρότησή της ανεξάρτητης Αρχής είναι υπεύθυνη για «θεσμική παρεκτροπή», και «μπλοκάρει συνειδητά κάθε δυνατότητα να μπει τάξη στην ασυδοσία» του τηλεοπτικού τοπίου.
Με την κίνησή αυτή, ο Αλέξης Τσίπρας ουσιαστικά πιέζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συναινέσει στη σύσταση του Συμβουλίου, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να σχεδιάζει κατάθεση ενδιάμεσου νόμου για προσωρινή βεβαίωση λειτουργίας των καναλιών. Η ΝΔ απορρίπτει κατηγορηματικά τέτοιο νόμο-γέφυρα, καθώς ζητά άμεση και πλήρη μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ.
Πηγη:www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.